Urban Fest Osijek / NLO (Osijek, Hrvatska)

Kad govorimo o povoljnim festivalima, teško je spomenuti onoga koji je besplatan – Urban Fest Osijek, aktivan od 2004. Koncerti se održavaju krajem lipnja u Vegeovom dvorištu, a organizatori preporučuju područje na lijevoj obali Drave (u blizini festivala), koji Osijek i Osijek već duže vrijeme koriste za opuštanje i osvježenje od ljetnih vrućina. Nalazi se pored plaže Copacabana.

urban fest osijek 4_Velika
 EXIT
 Exit (Novi Sad, Srbija) Ovogodišnji Exit festival vest je da ćete kupnjom jedne ulaznice do 30. januara moći da uđete u četiri festivala: EXIT festival u Novom Sadu (Srbija), Revolution Festival u Temišvaru (Rumunija) , Sea Star u Umagu (Hrvatska) i Sea Dance Festival u Budvi (Crna Gora). Izlaz će se održati od 6. do 9. jula ove godine, a Eksplozivna pozornica između ostalog će uključivati ubistvo Crne Dalije, Punu pakla, uništenja i Acidez.
910x630_summer-of-love_
HillsUp 
 HillsUp Festival – od 15. do 17. julaFestival na Zlatiboru “HillsUp” je mladi muzički festival koji se održava po treći put. U sklopu festivala održavaju se i košarkaški turniri, paintballs, skijaški trčanje i drugi događaji.Darko Rundek, Electric Orgazam, Goblini, Ritam poremećaja, Del Arno Bend i Wild Strawberry samo su neki od izvođača čije note i glasovi čut će se na Zlatiboru.
hillsupfest

 

Sarajevo Film Festival  SFF

 

Krajem kolovoza crvenim tepihom postavljenim ispred sarajevskog Narodnog pozorišta šetaju neke od najvećih filmskih zvijezda, a publika ima priliku uživati u visokokvalitetnim filmskim ostvarenjima.

Prvi “Ljetni filmski festival Sarajevo” održan je od 27. oktobra do 7. novembra 1995. godine i od tada je postao epitet “najznačajnijeg kulturnog događaja u jugoistočnoj Evropi”.

Među najpoznatijim gostima SFF-a bili su Bono Vox, Mike Leigh, John Malkovich, Willem Dafoe, Steve Buscemi, Morgan Freeman, Jeremy Irons, Michael Moore, Gaspar Noe, Mickey Rourke, Angelina Jolie, Brad Pitt, Robert De Niro.

sff_sarajevo

 

Sawa (Županja, Hrvatska)

Iako je prošle godine iz nekog razloga otkazan, ovogodišnji hardcore punk festival Sick As We Are vraća se u novom, još boljem izdanju sa „jačim i manjim nego ikad“, aludirajući na duh i intimnu atmosferu festivalskog festivala The promjene koje se tiču same festivalske logistike. Drugim riječima, festival će biti prilagođen ljudima koji ga posjete. Održat će se 14. i 15. jula u Polju, a neki od noviteta koji se uvode ove godine su projekcije dokumentarnih filmova, hrana ne bombe i akustična muzika u gradu te uzimanje ili napuštanje sajma. U organizaciju ovogodišnjeg festivala uključeno je više organizacija, a do sada su nam dali najveći broj bendova, njih dvadeset.

 

13734498_1037606899686694_364070927_n

Metaldays (Tolmin, Slovenia)

Metal Festival, koji se u susjednoj Sloveniji održava od 2004. godine, svako ljeto privlači sve više posjetitelja. Ovaj ekološki festival održava se od 23. do 29. jula u starom gradu, pokraj grada Tolmina između dviju rijeka (Soče i Tolminke) koje pružaju osvježenje pri visokim ljetnim temperaturama. Amon Amarth, Architects, Doro, Iced Earth, Katatonia, Marilyn Manson i Opeth samo su neka od imena koja će ovog ljeta uzdrmati slovenačke Alpe, a festivalske karte dostupne su putem internetske prodaje.

Metaldays_2014_128_stipesurac

 

Monteparadiso (Pula, Hrvatska)

Ovaj hardcore punk festival ove godine slavi četvrto stoljeće i tradicionalno se održava prvog vikenda u osmom mjesecu, tačnije od 3. do 6. kolovoza. Nalazi se u bivšoj vojarni, danas društvenom centru Rojc, gdje se posjetitelji mogu besplatno kampovati (a zbog dodatnih zatvorenih sadržaja koncerti su zagarantovani od moguće kiše). Festival je udaljen desetak minuta od centra Pule i petnaestak minuta od stanice, što olakšava pronalazak vremena i prostora, ali i priliku za jednodnevne razgledavanje. Za one koji ostaju u kampu, u blizini je i nekoliko trgovina u kojima možete kupiti sok i parizer.

the-25th-monteparadiso-festival-the-quarter-of-a-century-issue-8688

Ferragosto Jam (Lake Orahovica, Hrvatska)

Na drugom kraju Hrvatske u isto vrijeme (od 3. do 6. kolovoza) održava se ovaj tradicionalni festival na kojem možete uživati u ljepotama jezera Orahovica i, naravno, slušati raznu glazbu na nekoliko pozornica: Piknik pozornica, #dobrojutro pozornica , Izštekani pozornica, Dance Hard stage i tiha “Psst party” pozornica. Kupovinom festivalske ulaznice (koja se već nalazi u prodaji) imat ćete i besplatan kampiranje i prijevoz od stanice do jezera. Neki od trenutno certificiranih izvođača koje ćemo gledati ove godine su Six Pack, Machine, Bajaga & Instruktori, Elemental and Pips, Chips & Videoclips.

Orahovacko_jezero5

 

Punk Rock Holiday (Tolmin, Slovenia)

Iako organizatori i dalje rade ovogodišnju postavu, ulaznice su već rasprodate! Ali ne očajavajte jer višak ulaznica uvijek možete dobiti kod bendova na plaži, a druga opcija (kao što je to slučaj s Metaldayom) je da se prijavite za volontiranje i u zamjenu za šest sati ne napornog rada svakog dana dobijete kartu i svakodnevni obrok na ovom festivalu. Ove se godine održava od 8. do 11. augusta na istom mjestu kao Metaldays, a rasprodana karta govori vam sve o tome što je ovaj festival svirao posljednjih nekoliko godina velikani poput Flogging Molly ili NOFX.

 

nofx-prh-1024x680

 

Dark “O” Metalfest (Rijeka, Croatia)

Kao šećer na kraju ludog ljeta, predstavljamo vam jedan od najnovijih festivala na našem mjestu, koji je ugledao svjetlo 2014. godine, a održava se sredinom kolovoza (vikend oko blagdana Velike Gospe) u Rijeci, a bivša tvornica papira koja se specijalizirala za ovaj festivalski stih. Kampiranje je dosad bilo moguće unutar same Hartere, a tijekom dana posjetitelji mogu pobjeći od vrućine i jedne od riječnih plaža (da, i to je u ovom industrijskom gradu). Na pozornicu su do sada izašli Cold Snap, Monox, Looter i Death, Ashes You Leave, One Piece Puzzle, God Dethroned i mnogi drugi, a organizatori se trude da ispune očekivanja sve većeg broja posjetitelja ove godine.

99f33d5ad60ba04936518e05db91ca4eb25283fc

Share This!
Share On Twitter
Share On Linkdin
Share On Pinterest
Share On Stumbleupon
Share On Reddit
Contact us